U Srebrenici osvanuli plakati Inzka s uvredljivom porukom: Odlazi smradu, ne guši nas više

Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa RS” danas su u Srebrenici i Bratuncu lijepili plakate s likom visokog predstavnika u BiH Valentina Inzkatina Inzka uz poruku da je on za njih “nepoželjan, da guši slobode i razvoj, te da je vrijeme da napusti BiH”.

“Odlazi smradu, ne guši nas više” jedna je od uvredljivih poruka koja piše ispod njegove fotografije.

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović rekao je za Srnu da je prema njegovom mišljenju Valentin Inzko “pristrasan i okorjeli srbomrzac”.

“Ne čudi nas više njegov odnos prema srpskom narodu, kojem se na svoj način sveti zbog svojih predaka koji su ginuli u ratovima sa Srbima u namjeri da nas pokore i koriste naša bogatstva čineći ogromne zločine”, smatra Pavlović.

Dodao je da BiH mora da se oslobodi tutorstva visokih predstavnika i da sama kreira svoj put po volji tri konstitutivna naroda, te da Republika Srpska krene ka ostvarenju svog cilja, a to je osamostaljenje i nezavisnost.

On je najavio da će danas plakate, sa Inzkovom slikom i natpisom da odlazi, lijepiti i u Zvorniku i drugim mjestima u regiji Birač.

Zatvaranje OHR-a aktuelizovao je nedavno ruski ambasador u UN-u Vasilij Nebenzja, reagujući na optužbe protiv političara iz RS-a koje je iznio visoki predstavnik Valentin Inzko u najnovijem izvještaju o stanju u BiH.

Potom je Ambasadi Ruske Federacije u BiH potvrđeno da će pitanje zatvaranja OHR-a biti stavljeno na dnevni red predstojeće sjednice PIC-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79