U Srebrenici otvorena škola sporta za najmlađe

Danas je u Srebrenici započela s radom Škola sporta namijenjena djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Ova inicijativa dolazi od dugogodišnjih sportista i sportskih radnika, bračnog para Marinković, Kristine i Nemanje.

Kristina, nositelj crnog pojasa 3. dan u karateu s 20 godina iskustva, vodi Školu sporta zajedno sa suprugom Nemanjom. Kristina, koja je završila pedagoški fakultet i trenersku školu, također je osnivač i trener Karate kluba “Želja Ipon”, koji je ostvario izvrsne rezultate u zemlji i inozemstvu.

Nemanja, dugogodišnji sportista i bivši fudbalski trener, trenutno je kondicioni trener u Karate klubu “Želja Ipon”, gdje podučava djecu u Srebrenici i Bratuncu.

Ova inicijativa potaknuta je ljubavlju prema sportu i potrebom za pružanjem mogućnosti djeci u dobi od 3 do 10 godina da se aktivno bave sportom. Program Škole sporta omogućava djeci sticanje znanja iz različitih sportskih disciplina, učeći ih tehnikama, pravilima i osnovama taktike.

Roditelji ne prisustvuju redovnim treninzima kako bi se osiguralo da djeca zadrže pažnju i koncentraciju na treningu, a ne preusmjeravaju ih prema roditeljima. Treninzi će se održavati dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, a program uključuje elemente atletike, gimnastike, košarke, fudbala, odbojke, tenisa, rukometa i borilačkih vještina.

Ova plemenita inicijativa ne samo da pruža djeci priliku za tjelesni razvoj i učenje sportskih vještina već i oživljava sportski duh u gradu. Inicijatori su izrazili želju za širenjem sportske strasti među najmlađima i obećali da će Škola sporta nastaviti s radom dok god postoji interes i podrška roditelja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79