U stanju neuračunljivosti nasmrt pretukao tetku s kojom je živio

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu Tužilaštva Srednjobosanskog kantona protiv M. Jukića (1967) kojom ga tereti za ubistvo njegove tetke L. Jukić sa kojom je živio u kući u naselju Gornje Putićevo kod Travnika.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je u noći 13. decembra prošle godine u potpunom stanju neuračunljivosti kao posljedica duševne bolesti šizofrenija, na okrutan način ubio svoju tetku.

On je, navodi se u opštužnici, došao kući u alkoholisanom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,85 promila, pa nakon što mu je ona otvorila vrata i nakon što je ušao u kuću nakon kraće prepirke, rukama i nogama, joj zadao više snažnih udaraca u glavu, grudni koš, a zatim je i izbo oštrim predmetom, uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede od kojih je preminula.

Uz optužnicu je predloženo da sud produži pritvor optuženom Jukiću jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo, kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Pritvor je produžen i iz razloga , te da postoje vanredne okolnosti jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a obzirom na način izvršenja i posljedica krivičnih djela što bi puštenjem na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79