U šteku kombija krio 12 kilograma marihuane

Vlatko Blažević (46) iz Travnika i Tihomir Gudelj (53) iz Trebinja uhapšeni su u policijskoj akciji “Vagon” u kojoj je otkriveno i zaplijenjeno 12 kilograma marihuane.

U MUP RS navode da se obojici na teret stavlja da su počinili krivično djelo u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge. Kako saznajemo Blažević je juče uhapšen u Novom Travniku, a droga je otkrivena u kombiju kojim je upravljao i to specijalno izgrađeno šteku za te potrebe.

– Uz asistenciju MUP-a Srednje-bosanskog kantona u opštini Novi Travnk uhapšen je V. B. i izvršeni su pretresi na više lokacije koje je osumnjičeni koristio. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 12 kilograma marihuane, oružje, municija, dva pancira, više mobilni telefona i oko 1.300 evra – saopštio je MUP RS.

U nastavku akcije u Banjoj Luci je uhapšen i Gudelj i u toku su pretresi njegovog vozila kao i lokacija koje je koristio.

– Nakon kriminalističke obrade lica V.B. i T.G. će biti sprovedena u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – saopštio je MUP RS.

Nezvanično saznajemo da su Blažević i Gudelj od januara bili pod istragom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, te da su pronađeni dokazi da je Gudelj kupovao marihuanu od Blaževića. Zanimljivo je da su kod Blaževića otkriveni automatska puška, te pištolj “bereta” sa metkom u cijevi.

  Igraju kolo i vesele se uz užasne stihove o Srebrenici, i želju da se ponovi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79