Foto: Tanjug/AP/
U sukobu s Onyewujem na treningu, Zlatan Ibrahimović završio krvave glave

U sukobu s Onyewujem na treningu, Zlatan Ibrahimović završio krvave glave


Brazilac Alexandre Pato  je na podcastu Voci di Calcio ispričao nevjerojatnu anegdotu s treninga Milana, kada su se fizički sukobili Zlatan Ibrahimović i američki igrač Oguchi Onyewu. Poznato je da je Zlatan tokom svoje karijere bio jedan od najprgavijih nogometaša, često birajući fizičku konfrontaciju umjesto verbalnog razrješenja nesuglasica na terenu.

Pato se prisjetio incidenta koji je započeo kada je Zlatan, izvukao deblji kraj. “Zlatan je uzeo loptu, a Onyewu ga je slučajno zakačio po zglobu. Udario je Ibru i nastavio igrati. Svi smo razumjeli da to nije bilo iz zloće, već zato što je htio doći do lopte, pogotovo jer se tek vraćao nakon povrede,” ispričao je Pato.

Nakon što je incident prešao u fizički sukob, Zlatan je, prema Patu, prešao granicu: “Ušao je s obje noge u njega, s namjerom da ga povrijedi! Pomislio sam: ‘Kvragu, što se dogodilo?’. Onyewu je mirno ustao, dok je Zlatan počeo uvredama na švedskom i više jezika, ali ništa nismo razumjeli. Zgrabio ga je za vrat i pokušao oboriti na tlo.”

Međutim, Onyewu nije bio nimalo slab protivnik. “On je zgrabio Ibru, onako ogromnog, i bam, jednostavno ga bacio na tlo! Kao da je uzeo čašu vode i popio, pa je odložio na stol,” dodao je Pato. Svi su na treningu u panici reagirali, vikali: “Stani, čovječe! O moj Bože, ubit ćeš ga!”

Na kraju, incident je završio sa Zlatanom koji je prošao samo s slomljenim rebrima. Pato je podsjetio da je bio jedan od najvećih brazilskih talenata, igrajući za Milan od 2007. do 2013. godine, te da je s Ibrahimovićem igrao od 2010. do 2012. godine. Onyewu je bio član Rossonera od 2009. do 2011. godine, prije nego što je otišao na nekoliko posudbi i napustio Milan u ljeto 2011. godine, pridruživši se Sportingu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija