U šumi našao zahrđalog ‘Opela’ iz 1938., pa napravio čudo od 60.000 KM

Dragan Spasić iz Topole u Srbiji, nadaleko poznati restaurator automobila, u šumi je pronašao zahrđalu “Opel Olimpiu” iz 1938. godine pa od nje napravio čudo vrijedno 30.000 eura ili oko 60.000 maraka.

Prvu “Opel Olimpiu” sam uzeo u Plaskovcu, bila je do pola zatrpana u đubretu, cijeli dan smo riljali i otkopavali da dođemo do nje – kaže Dragan Spasić zvani Paja, piše Telegraf.rs.
Gdje god sam nalazio stari automobil ja sam ga dovozio kući i restaurirao, nije mi bilo teško da odem na drugi kraj Srbije samo da spasim naše nacionalno blago.

Izvukao sam je iz šume, bila je obrasla drvećem i rastinjem, dvije godine sam sjekao drva da bi došao do auta, jedva smo iskrčili, ali ništa mi nije bilo teško.

To je strast, ljubav, nisam žalio novac da platim i da je dovezem kući, a onda slijede godine rada i sređivanja kako bi joj vratio autentičan izgled – ispričao je Dragan Spasić.

“Opel Olimpia” koju trenutno restauirira je 1938. godište a posljednji put je registrovana 1976. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79