U Tesliću iz podruma krali bušilice i brusilice, u Gračanici zlatni nakit

Provalnicima i lopovima pandemija nije prepreka u teškim krađama. Po noći, ali i danju kradu sve što lahko mogu ponijeti ili povesti u automobilima i prodati. Suhomesnate proizvode, alkoholna pića i cigarete zadrže za sebe. Lopovi ni proteklog dana nisu mirovali.

Iz Operativnog centra PU Doboj, saopćeno je da je iz pregrađenog dijela podruma, zgrade u kojoj u Tesliću u ulici Svetog Save živi M. G., ukradeno: dvije bušilice, jedna brusilica, bušilica za beton zvana pikamer i mašina za sječu profila za aumunijsku stolariju. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta od 1.500 maraka.

Teška krađa, prema podacima MUP Tuzlanskog kantona, dogodila se i u gračaničkom naselju Pribava. Policijskoj stanici Gračanica krađu je prijavio vlasnik porodične kuće R. M. koji je izjavio da je nakon provale, iz kuće ukraden zlatni nakit, a čijoj vrijednosti se nije izjasnio.

I u jednom i drugom slučaju policija radi na rasvjetljavanju krivičnih djela teška krađa prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79