U toku pretresi: Policija hapsi vlasnika privatnog univerziteta Denisa Prcića

Po naredbi Suda BiH, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona obavljaju pretres imovine Denisa Prcića, osnivača i direktora Američkog univerziteta u Sarajevu, saznaje portal „Avaza“.

Osim njega, na meti policijskih organa su i njegovi saradnici Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović, uposlenici Američkog fakulteta. Izdat je i nalog za njihovo hapšenje.

Ispitan u Tužilaštvu

U toku je pretres Prcićevih stanova u Sarajevu, Tuzli, vikendici na Modracu kao i prostorija Američkog univerziteta u Tuzli te prostorija koje koriste u Sarajevu.

Saznajemo da je Prcić pod kontrolom policije MUP TK, a pronađen je na adresi u Tuzli, gdje također ima stan. Pod kontrolom policije su i Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović.

Prcić je 10. juna ispitan u svojstvu osumnjičene osobe u prostorijama Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prcića je Tužilaštvu TK prijavila veća grupa studenata, od kojih je tražio dodatnih 1.500 KM za izdavanje diploma, tačnije, oni su u prijavi naveli da ih je reketirao. Do sada je u ovom predmetu ispitano na desetine svjedoka, a sa svime je upoznata i Ambasada SAD u Sarajevu, čiji je državljanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79