U Tuzli migranti još spavaju pod otvorenim nebom

U Tuzli migranti još spavaju pod otvorenim nebom


Na platou pred Autobuskom i Željezničkom stanicom u Tuzli i dalje pod otvorenim nebom boravi oko 200 migranata. Dodatni problem ovih dana predstavlja što se kod nekolicine njih pojavio skabijes, što predstavlja i potencijalnu mogućnost pojave epidemije. O migrantima u Tuzli i dalje, osim volontera i humanitarnih organizacija, ne brine baš niko.

Proteklih dana su registrovana 33 slučaja skabijesa. Volonteri upozoravaju, velika je mogućnost da se ovo oboljenje proširi, budući da na mjestu gdje su migranti smješteni nema nikakvih higijenskih uslova.

Volonteri su sinoć svjedočili i za njih, teškoj situaciji. U Tuzli su se pojavile dvije porodice iz Iraka sa petoro male djece.

Kako su rekli u mobilnom timu Crvenog križa, stanje migranata je iz dana u dan sve teže – dolazak hladnijih dana odrazio se i na njihovo zdravlje.

Budući da je migrantima u Tuzli veliki problem i nemogućnost korištenja električne energije Udruženje ‘Zemlja djece’ i Fondacija tuzlanske zajednice izradili su te na platou ispred Željezničke stanice postavili solarni stup za punjenje mobilnih telefona, prenosi Federalna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija