U ulici Mula Mustafe Bašeskije u Sarajevu, još jednom je došlo do obrušavanja fasade

Foto: Klix.ba

Ovaj put, fasada se srušila na ulicu, a s obzirom na to koliko je ovo postao čest prizor, građani su prestali brojati koliko puta se to dogodilo u kratkom vremenskom periodu.

U proteklom mjesecu, već je zabilježeno najmanje tri obrušavanja dijela fasada, uglavnom u centru Sarajeva, poput Ferhadije, gdje je često prisutan prolaz pješaka. Srećom, u ovom slučaju, na ulici Mula Mustafe Bašeskije nije bilo ozlijeđenih.

Međutim, ovaj incident nije prvi takve prirode. Krajem februara, došlo je do ozbiljnijeg obrušavanja fasade koje je rezultiralo ozljedom jedne osobe. Žena je tom prilikom pretrpjela prelom lopatične kosti.

Unatoč učestalim incidentima, nadležne institucije u općini, gradu i kantonu još nisu poduzele konkretne mjere kako bi povećale sigurnost građana na ulicama.

Često se ističe da su takvi objekti u privatnom vlasništvu te da je obnova fasada uglavnom odgovornost stanara.

Današnje zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo posvećeno je sigurnosnoj situaciji u gradu, obuhvatajući pucnjave, saobraćajne nesreće i druge incidente. No, očigledno je da i obrušavanje fasada postaje ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i mjere.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79