U vozilu gradskog odbornika Dragana Tejića krijumčareni migranti

U akciji krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH na prijelazu Šepak, prema informacijama srbijanskih medija, lišena su slobode trojica muškaraca koji su u vozilu Škoda Octavia, vlasništvo zvorničkog odbornika SNSD-a Dragana Tejića, prevozili migrante za novac.

Dio granice sa Srbijom na kome je i Granični prijelaz Šepak te uzvodno Drinom prema Zvorniku i dalje, jedan je od najpropusnijih dijelova bh. granice, preko koje, kako noću tako i danju, migranti iz Srbije prelaze u BiH bez većih problema, piše Avaz.

Inače, migranti iz Srbije na prostor zvorničke općine stižu uz pomoć srbijanskih i zvorničkih švercera, koji uredno prate kretanje patrola Granične policije i, većinom na mjestima koja nisu pokrivena policijskim nadzorom, prebacuju ih čamcima preko Drine.

– Osim čamcima, migranti idu i preko zvaničnih prijelaza. Prelazio sam prije nekoliko dana iz Karakaja u Srbiju i pred samim Graničnim prijelazom na našoj strani zatekao petnaestak migranata kako se odmaraju. Niti je bilo policije niti ih je bilo ko išta pitao. Poslije su se pješice zaputili putem od Karakaja prema Sapni i dalje prema Tuzli – ispričao nam je Zvorničanin koji je u prilici da skoro svakodnevno gleda kolone migranata koji iz Srbije nesmetano dolaze u BiH.

Vozilo zvorničkog odbornika Dragana Tejića u kome su prevoženi migranti, policija je oduzela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments