Učenici sarajevske Gimnazije SSST razveselili svoju razrednicu posjetom u bolnici

Učenici sarajevske Gimnazije SSST su pokazali svoju veliku društvenu odgovornost i ljubav prema svojoj razrednici, profesorici Engleskog jezika, Amili Dautbašić, koja se već nekoliko mjeseci nalazi na bolničkom liječenju zbog iznenadne operacije kičme.

Iako je bila odsutna iz škole, njeni učenici iz 1-b odjeljenja odlučili su se pobrinuti da joj izmame osmijeh na licu i uljepšaju dane boravka u bolnici.

Povod njihove posjete bila je profesoričin rođendan, a učenici su se potrudili da joj taj dan učine posebnim. Okupili su se ispred bolnice u kojoj se nalazi njihova razrednica i donijeli su sa sobom cvijeće, balone te, što je još važnije, svoje iskrene osmijehe.

Ova gesta pokazuje da su učenici prepoznali važnost podrške i pažnje prema onima koji su im dragi, čak i u teškim trenucima.

Profesorica Amila Dautbašić nije samo omiljena među svojim učenicima, već i među kolegama, koji su također pružili podršku i čestitali joj rođendan, uz želje za brzim oporavkom.

Ova topla priča nas podsjeća na važnost ljudskosti i empatije u svakodnevnom životu, te kako mali gestovi ljubaznosti mogu imati veliki utjecaj na one koji su u teškim situacijama.

Učenici Gimnazije SSST su svojim činom pokazali da su ne samo odlični učenici, već i veliki ljudi, spremni da pruže podršku i osmijeh svojim voljenim profesorima i prijateljima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79