Učenici u FBiH 15 godina uče pogrešne informacije: Ministarstvo će tražiti reviziju zbog sporne knjige

Sarajevo, BiH - 13. januar 2021: Ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo Naida Hota-Muminović smatra da ćemo sve manjkavosti u znanju koje su nastale kao posljedice izvođenja nastave u online okruženju, morati popravljati u nekim novim okolnostima kada se situacija stabilizira. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo su saopćili da je netačan sadržaj u udžbeniku “Društvo” za peti razred osnovne škole u Federaciji Bosne i Hercegovini posljedica višedencijske nebrige i zapuštenosti. Najavili su konkretnu reakciju.

Riječ je o udžbeniku izdavačke kuće “Bosanska knjiga” u kojem je Bosna i Hercegovina nazvana “državnom zajednicom”, što ona nije. U kantonalnom ministarstvu su napomenuli da se ovaj udžbenik od 2008. nalazi na spisku odobrenih udžbenika Ministarstva za obrazovanje i nauku FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79