Učenik na času napao profesora: Polomio mu kosti glave

Šokantan incident potresa Bačku Palanku nakon što je učenik fizički napao profesora usred časa.

Profesor S.Z. (65) iz Tehničke škole “9. maj” trenutno se nalazi na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine nakon brutalnog napada koji je izveo bivši učenik B.M. tokom nastave.

Napadač B.M., koji trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci, u srijedu je nasrnuo na profesora S.Z., nanijevši mu ozbiljne povrede.

Ljekari su utvrdili višestruke frakture kostiju glave i lica, kao i hematome. Siniša Knežević, PR Kliničkog centra Vojvodine, potvrdio je da je profesor S.Z. nakon dijagnostičkih pregleda i hitne pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg liječenja.

Policija u Bačkoj Palanci privela je maloljetnika B.M., a ovaj incident izazvao je veliku zabrinutost među prosvjetnim radnicima u općini, koji su zbog toga najavili proteste.

Svi planirani događaji povodom Dana Tehničke škole “9. maj” otkazani su kao znak solidarnosti i poštovanja prema teško povrijeđenom profesoru S.Z.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79