UČENIK NA ČASU ZAVLAČIO RUKE U GAĆICE KOLEGICI, PROFESOR ŠUTIO?

Prema pisanju Glasa Istre, bivša direktorica Gordana Ćoso je smijenjena jer je prvo dala pa zatim povukla otkaz profesoru koji nije reagirao na seksualno uznemiravanje učenika na satu…

Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je donio odluku o smjeni direktorice škole Gordane Ćoso, a razlog za takvu odluku još niko ne želi službeno potvrditi. Međutim, kako doznaje Glas Istre, Ćoso je smijenjena jer je najprije dala pa zatim povukla otkaz profesoru koji na nastavi nije reagirao na seksualno uznemiravanje među učenicima.

Prema tvrdnjama jedne učenice, na nastavi je došlo do seksualnog uznemiravanja, a navodno je jedan kolega na šasu pipkao, zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak, izjavio je izvor iz škole za Glas Istre.

Školski kolektiv navodno već duže vrijeme ima problema s tim profesorom, koji često kasni na nastavu ili uopće ne dolazi, a direkotrica ga cijelo vrijeme štiti i pokriva.

Nakon što je učenica prenijela roditeljima što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije, direkotrica se predomislila i htjela povući otkaz, s čime se nije složio Školski odbor, pa je zbog toga donio odluku o smjeni direktoricu.

Bivša direkotrica ne želi komentirati

Na mjesto Gordane Ćoso imenovana je predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić – Kliba.

Bivša direkotrica je bez obzira na odluku o smjeni došla na svoje radno mjesto, čime ja dala do znanja da ne priznaje odluku Školskog odbora o smjeni. Reporteri Glasa Istre zamolili su telefonski bivšu direkotricu za komentar, no ona nije bila raspoložena za razgovor.

Rekla je da će se očitovati nakon što nadležne institucije donesu konačnu odluku. Novinari su od direkotrice pokušali dobiti izjavu na licu mjesta, odnosno u školi, no Ćoso je navodno pobjegla od novinara i ponovila da će se očitovati naknadno.

U Ministarstvu obrazovanja potvrdili su da su u školi u tijeku dva inspekcijska nadzora. Istaknuli su kako je nadzor pokrenut ‘povodom više podnesaka u kojima se govori o događaju 17. listopada 2018. godine, a koje je škola opisala kao seksualno zlostavljanje malodobnog učenika nad malodobnom učenicom’. O tom događaju ‘napravljen je i potpisan zapisnik, a piše se i dodatak zapisniku na okolnosti koje su nastale nakon njegovog potpisivanja’.

Podnijeli kaznene prijave

Ministarstvo je potvrdilo i da je odlukom Školskog odbora 16. ooktobra razriješena direktorica i imenovana vršiteljica dužnosti, a škola je obavezna raspisati natječaj za imenovanje direkotra u roku od 30 dana.

– U tijeku je odlučivanje o radno-pravnom statusu razriješene direktorice i uručivanje odgovarajućih odluka – naveli su u Ministarstvu, te dodali da je prosvjetna inspekcija podnijela kaznene prijave protiv dvoje djelatnika škole zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 177. Kaznenog zakona, kojim se regulira zanemarivanje i zlouporaba djetetovih prava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments