Učenik u srednjoj školi potegao startni pištolj na svoje vršnjake

Učenik u srednjoj školi potegao startni pištolj na svoje vršnjake


U Srednjoj mješovitoj školi u Bijelom Polju došlo je do ozbiljnog incidenta kada je jedan učenik upotrijebio startni pištolj, kako bi prijetio svojim vršnjacima. Nakon pretnji, učenik je bacio oružje i pokušao da se udalji sa lica mjesta. Policija je brzo reagovala, locirala pištolj i učenika, te ga privela.

Sukob u školskom dvorištu prethodio je ovom incidentu, a policija je obaviještena o situaciji. Svi učenici i očevici su dali izjave kako bi se detaljno istražio ovaj događaj.

Pomoćnik direktora škole, Zoran Sošić, izjavio je da je do incidenta došlo tokom velikog odmora kada je došlo do guranja među učenicima na školskom poligonu. On je dodao da je odmah reagovao kada je primetio vozilo koje se udaljavalo od učenika i da je pozvao učenika koji je bio uključen u sukob da uđe u kancelariju direktora, istovremeno obavestivši policiju i školskog direktora.

Iz izjava učenika koji su bili svedoci ovog incidenta, saznaje se da je učenik A.S., koji je izazvao incident, nakon što je došlo do sudara sa drugim učenikom, pokazao neprihvatljivo ponašanje što je dovelo do daljeg sukoba između učenika. Situacija je dodatno eskalirala kada je A.S. prijetio svojim vršnjacima pištoljem.

Istraga je još uvijek u toku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija