Učestvovao u ubistvu Saše Kulišića (46): Ovo je Dražen Lazarević (19), ljubavnik Andree Kajganić (32)

Dobojska policija i dalje sklapa sve kockice brutalne likvidacije Saše Kulišića (46), koji je potresao region, a za koji su osumnjičeni njegova supruga Andrea Kajganić (32), te njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19).

Prvi rezultati istrage ukazuju da su se Andrea i Dražen odlučili na zločin kako bi mogli da nastave svoju ljubavnu vezu za koju je Saša Kulišić nedavno i sam saznao.

Policija otkrila detalje brutalne likvidacije Saše Kulišića: Ljubavnici su sve isplanirali, supruga je izbola

Ne isključuje se mogućnost da iza svega stoji koristoljublje, odnosno da su osumnjičeni željeli da se dokopaju Kulišićeve imovine, uvjereni da će im ostati njegova kuća, posao…

“Svi detalji zločina se detaljno ispituju, a traga se i za određenim dokazima, kao što je nož za kojim tragaju ronioci Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske”, navodi izvor ATV-a.

Kajganićeva i Lazarević će biti predati tužilaštvu. Ukoliko se dokaže krivica Kajganićevoj, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, prijeti kazna doživotnog zatvora.

S druge strane Lazareviću se doživotni zatvor ne može izreći, budući da nije napunio 21 godinu.

”Kazna doživotnog zatvora ne može se izreći učiniocu koji u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršio dvadeset i jednu godinu života, niti trudnoj ženi”, navodi se u zakonu.

Podsjetimo, Kulišićevo tijelo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan za drvo, kanapom i selotejp trakom. Kako je saopštio načelnik PU Doboj Slobodan Radinković kao direktni izvršilac ubistva osumnjičena je njegova supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina.

Kuća Saše Kulišića – Foto: ATV

Zločin je počinjen juče oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno planirano. Navodno je Kulišić bio omamljen lijekovima, što će biti predmet vještačenja, a potom je napadnut u krevetu. Sumnja se da je u svojoj kući vezan i ubačen u automobil kojim je prevezen do šume u kojoj je ubijen nožem. Smrtonosne povrede mu je, kako se sumnja, zadala supruga.

Da je zločin bio planiran potvrđuje i to da su Andrea i Dražen u Banjaluci iznajmili automobil i stan na dan. Tu su dovezli Andrein auotmobil, da bi se u Doboj vratili iznajmljenim Peugeotom. I u Doboju su rentali drugo vozilo. Nakon ubistva ponovo su otišli za Banjaluku i vratili iznajmljeni Peugeot. Dražen je uhapšen u Doboju, a Andrea je locirana i uhapšena u iznajmljenom stanu u Banjaluci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79