Učiteljica natjerala učenike da šamaraju svog 7-godišnjeg drugara jer je musliman

Prije dva dana, u indijskoj državi Uttar Pradesh sedmogodišnji muslimanski učenik postao je žrtva ponižavajućeg tretmana od strane svoje učiteljice.

Prema lokalnim medijskim izvještajima, incident se odigrao 24. augusta u selu Kubbapur, nedaleko od grada Muzaffarnagar, u najmnogoljudnijoj indijskoj državi.

Snimak koji je postao viralan prikazuje učiteljicu po imenu Trapta Tyagi kako podvrgava sedmogodišnjeg muslimanskog dječaka ponižavajućem postupku pred ostalom djecom.

Učiteljica je pozvala ostale učenike da ga šamaraju, koristeći njegovu vjeru kao povod za ovu neprihvatljivu akciju.

Na snimku se također može čuti kako Tyagi izjavljuje: “Rekla sam da bi sva muslimanska djeca trebala ići.”

Nakon što je video postao viralan na društvenim mrežama, izazvao je snažne reakcije korisnika koji su osudili takvo ponašanje. Incident je izazvao posebno negodovanje u svjetlu činjenice da muslimani čine značajan dio stanovništva u ovoj državi, otvarajući pitanja o potrebi za poštovanjem vjerske raznolikosti i pravima djece na sigurno i pošteno obrazovanje.

Porodica sedmogodišnjeg dječaka kojeg je ovaj incident zadesio podijelila je svoju stranu priče sa svjetskim medijima. Dječak je prema njihovoj izjavi došao kući plačući nakon ovog traumatičnog iskustva. Učiteljica je, nakon što je incident izašao u javnost, izrazila svoje izvinjenje. Međutim, porodica je odlučna u svojoj odluci da više neće slati svoju djecu u istu školu.

Reakcije su također pridobile pažnju lokalnih vlasti. Policija je reagirala na situaciju pozivajući korisnike društvenih mreža da prestanu dijeliti video kako bi se zaštitila privatnost djeteta i spriječila daljnja širenja potencijalno traumatičnih sadržaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79