Udarci držačima sjekire, šipkama, pucnjevi: Evo za šta je Arkanov sin kažnjen sa 800 KM

Nakon što je Osnovni sud u Banjoj Luci danas izrekao presudu Veljku Ražnatoviću (22), sinu folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović i ubijenog Željka Ražnatovića Arkana, te trojici njegovih prijatelja zbog sukoba od prije godinu i po u Laktašima, presudu čeka još trojka iz protivničke grupe.

Uskoro bi trebalo da bude donesena i presuda Daliboru Rogiću (22), Bobanu Latinoviću (22) i Aleksandru Zolaku (29).

Kao što smo objavili, Ražnatović je danas, na osnovu sporazuma sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka o priznanju krivice, osuđen na novčanu kaznu od 800 maraka zbog tuče na parkingu hotela “San” u Laktašima u aprilu 2017. godine.

Zajedno sa Ražnatovićem osuđena su i trojica njegovih prijatelja i to kum Miloš Ećim (22), inače sin Ljubana Ećima, te Nemanja Đurić (23). Novčanu kaznu od hiljadu maraka dobio je Jovan Marjanović, radnik Narodne skupštine RS-a.

U optužnici koju je podiglo banjalučko Tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud Banja Luka, se navodi da su svi optuženi “vršenjem nasilja ugrozili sigurnost drugih i u većoj mjeri remetili javni red i mir”.

Dalje se ističe da su Marjanović i Rogić dogovorili da se nađu na navedenom parking prostoru kako bi “riješili nesuglasice koje su imali od ranije”, kada su se u novembru 2016. godine fizički sukobili na jednom slavlju u mjestu Maglajani.

Rogić se do mjesta dogovorenog “okršaja” dovezao automobilom “opel”, zajedno sa Latinovićem i Zolakom.

– Prethodno ih je molio da pođu sa njim i pomognu mu u sukobu – stoji u optužnici.

Protivnička grupa došla je predvođena Marjanovićem, u automobilu “BMW”, a kojim je upravljao Vitomir Glišić. Marjanović je pozvao Ražnatovića, Ećima i Đurića da mu pomognu u sukobu, a oni su se do spornog parking prostora dovezli “mercedesom GL”, njemačkih registarskih oznaka.

– Nakon toga je Marjanović izašao iz vozila držeći drvenu palicu, dok su Rogić, Latinović i Zolak u rukama imali drvenu palicu i metalni ključ za točkove. U tom momentu je odmah došlo do sukoba i razmjene udaraca pesnicama i navedenim predmetima između Marjanovića sa jedne, te Rogića, Latinovića i Zolaka sa druge strane – stoji u optužnici.

Za to vrijeme, navodi se dalje, Ražnatović, Đurić i Ećim su se, držeći u rukama drvenu držalicu od sjekire i metalne šipke, uputili prema Petru Zolaku, koji je na parkingu stajao sa djevojkom i govorio im da se “smire”.

Međutim, njih trojica su ga počeli udarati po glavi i tijelu, predmetima koje su držali, usljed čega je Petar Zolak zadobio lake tjelesne povrede.

– U jednom momentu su se, sa mjesta gdje je izbio fizički sukob, začula dva pucnja iz pištolja, nepoznate marke i kalibra, zbog čega su Marjanović, Đurić i Ećim utrčali u vozilo Vitomira Glišića, dok je Ražnatović ušao u svoj automobil, te su se uputili u pravcu Banje Luke, dok su se Rogić, Latinović i Zolak također udaljili, prouzrokujući na ovaj način znatno uznemirenje javnosti i strah kod građana – navedeno je u optužnici.

 

 

Crna hronika / Foto Srpskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments