Udruženi zločinački poduhvat na uništavanju života i zdravlja građana

“Mislim da se tu više faktora uplelo. Svi pacijenti moraju imati nivo usluge u KCUS-u kao što zaslužuju”, kazao je ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić i to nakon šest godina upozoravanja da na KCUS-u stvari nisu dobre.

Piše A. Čorbo-Zećo za novinsku agenciju Patria

Ko ne zna, Mandić je HDZ BiH, a koji je u bliskom savezništvu sa SDA, koja ima jedan cilj sačuvati Sebiju Izetbegović, i neke ljude još, ali oni nisu značajni za ovu temu.

Ministre Mandiću to vaše savezništvo s porodicom Izetbegović i prešućivanje problema koji se gomilaju godinama danas su dali zapravo vašoj opoziciji alat i onda su se poigrali s vama. To vam je to uplitanje više faktora, jer da ste se vi uplitali u svoj posao, danas bi KCUS bio bogatiji sa više od 200 uglednih ljekara, koji su godinama unazad napuštali KCUS.

Pacijenti ispaštaju godinama vaše udružene zločinačke poduhvate na uništavanju života i zdravlja građana Sarajeva, ali i Federacije. Sada dodatno plaćamo ceh političkog potkusurivanja Vlade KS sa Vladom FBiH i lično sa Sebijom Izetbegović. Ne može više pod kožu stati. Ljudi nam umiru, nema lijekova, protokola liječenja, puta pacijenta, a sad se u roku od 12 sati nađe posao za 13 anesteziologa što se kao argument uzima, i SDA govori o unaprijed dogovorenim transferima.

Društvene mreže gore, saopćenja ne prestaju stizati, a ministar Mandić poprilično osino danas nam poručuje da je njemu važno „da se obavlja djelatnost nesmetano za sve pacijente što je navedeno u očitovanju KCUS-a“. Madić nam tako poruči da vjeruje izvještaju KCUS-a, a ja se ne sjećam da je za šest godina ministrovanja ikada posjetio Klinički centar univerziteta u Sarajevu.

A, što i bi, kada HDZ BIH i njega lično i ne zanima ništa što se tiče Sarajeva. Što je gore tu, njima je bolje! Mandić je i vakciniran u Mostaru. Građani još na kapaljku dobijaju informacije kad će biti vakcinisani! Mandić prstom nije pomjerio da se uključi u nabavku vakcina, jer to nije njegov posao. A, šta je vaš posao?

Shvatili smo da imate neraskidiv pakt sa SDA, ali morali bi biti svjesni da su građani na rubu. I svaka nova dešavanja mogu biti šibica u buretu baruta, a vatra bi mogla opeći i one što su gledali sa strane kada je vatra tek počela tinjati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79