Ugostiteljski objekti u ovom bh. gradu neće raditi ponedjeljkom

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostiteljske objekte.

On se osvrnuo na neradnu nedjelju za dio djelatnosti, na šta je, kako ističe, ponosan.

“Pored uvedene neradne nedjelje na šta sam izuzetno ponosan najavljujem i uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostiteljske objekte”, naveo je Petrović.

Dražan Pejaković kratko je dao svoj osvrt na gradonačelnikovu odluku.

“Još da se to ne računa kao slobodan dan bilo bi fenomenalno. Uvjeren sam da će ovaj trend pratiti i ostali gradovi.” – izjavio je borac za radnička prava Dražan Pejaković za portal Crna-Hronika.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potaknut nemilim događajima koji su se dogodili u posljednjem periodu najavio je niz mjera koje se tiču njegovog grada.

Petrović je, između ostalog, najavio uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostitelje, zatvaranje kockarnica u krugu škola, subvencije za mlade bračne parove te niz drugih odluka.

“Ako hoćemo da kao narod opstanemo i sačuvamo razum, ako hoćemo da djecu izvedemo na pravi put, neophodno je da se vraćamo selu, pa makar to bio i samo jedan vikend u mjesecu, djecu moramo pustiti da rade, da od malena stiču radne navike, da nauče da cijene pošten i predan rad”, napisao je na Petrović na Facebooku.

Kako je naveo, inspirisan svim nemilim događajima odlučio je:

Pored uvedene neradne nedjelje najavljeno i uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostiteljske objekte

Pored uvedenih subvencija za kupovinu seoskih domaćinstava, najavljene nove subvencije za mlade bračne parove koji se budu odlučili za život na selu
Pokrenut će peticiju za zatvaranje svih kockarnica u krugu škola
Najavljeni radovi na rekonstrukcijama škola kao i izgradnju i renoviranje velikog broja dječijih igrališta

Radne akcije na čelu sa gradonačelnikom gdje će učestvovati roditelji sa svojom djecom, a za cilj će imati uljepšavanje Bijeljine i okolnih sela
Povratak festivala “Znanjem, igrom i pjesmom kroz Semberiju”

Dodao je da Bijeljina uskoro dobija zamjenicu gradonačelnika koja je prosvjetni radnik, profesor.

“Smatram da udruženim snagama ljekar i profesor mogu učiniti mnogo. Prijeko nam je potrebno fizičko, mentalno i duhovno ozdravljenje u svakom smislu te riječi. Ovo su neke od mojih odluka, umjesto što na sav glas kritikujemo roditelje, školstvo, televiziju, sistem, uradimo nešto i sami, svako od nas ponaosob je dužan da nešto preduzme, da svojim primjerom i djelom da doprinos. Možemo sve, ali moramo zajedno! Krajnje je vrijeme da počnemo promovisati samo prave vrijednosti i da javno osudimo sve nakaradnosti u društvu jer popravni ispit više nemamo”, napisao je gradonačelnik Bijeljine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79