Uhapšen 27-godišnjak s 300.000 tableta

Zagrebačka policija je izvršila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Srbije nakon što je pronađena veća količina tableta koje sadrže tvari pogodne za izradu droga. Prema izvještaju policije, osumnjičeni je početkom aprila 2024. godine nabavio značajnu količinu tableta Belbien od 10 mg i Rivotril od 2 mg, koje su na popisu psihotropnih tvari.

Osumnjičeni je bio u posjedu ukupno 300.000 tableta Belbien i Rivotril, koje je namjeravao neovlašteno prodati i staviti na raspolaganje potencijalnim konzumentima droga. Nakon što su pronađene tablete u njegovom stanu i automobilu na Peščenici, policija je poduzela akciju i osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku.

U pretrazi doma i vozila osumnjičenika, pronađeno je ukupno 276.800 komada Belbien tableta od 10 mg i 19.800 tableta Rivotril od 2 mg. Ova zapljena označava značajan korak u suzbijanju nelegalne trgovine drogom i zaštitu građana od potencijalnih opasnosti koje proizilaze iz neovlaštene uporabe psihoaktivnih supstanci.

Policija je naglasila važnost nastavka borbe protiv krijumčarenja i nezakonite distribucije droga kako bi se očuvala sigurnost i dobrobit zajednice. Očekuje se da će osumnjičeni odgovarati pred nadležnim pravosudnim organima za kaznena djela povezana s nezakonitom trgovinom drogom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79