Uhapšen bahati vozač koji je pregazio pješaka u Hrasnom pa pobjegao sa lica mjesta

Sarajevska policija uhapsila je vozača koji je prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Hrasno udario pješaka.

Tom prilikom je pješak teško povrijeđen, a NN vozač je pobjegao sa lica mjesta i nije pružio pomoć povrijeđenom.

Teške tjelesne povrede je zadobio 79-godišnji I.M. iz Sarajeva.

Kako je iz MUP-a KS danas rečeno, zbog saobraćajne nesreće je uhapšen E.Š. (37) iz Sarajeva.

E.Š. se policiji nije javljao od 13. marta, odnosno, sakrivao se sedam dana.

Neko u Sarajevu pregazio pješaka pa pobjegao sa mjesta nesreće

“Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage pronašli su vozilo i vozača koji je 13.03. oko 12:40 sati na kolovozu raskrsnice ulica Azize Šaćirbegović i kraka iste ulice prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, kojom prilikom je povrijeđen 79-godišnjak i vozilom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke izvršili su uviđaj na putničkom motornom vozilu „Škoda Octavia“.

Nakon kompletiranja operativnog materijala, protiv 37-godišnjaka će Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”, rečeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79