Lišen slobode Benjamin Delalić: Sumnja da je pucao na Faću..

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Benjamina Delalića za kojim je bila raspisana potjernica zbog sumnje da je u ponedjeljak navečer pucao na Amira Pašića Faću.
Faćo je identifikovao Delalića i prijavio ga da je izvršio napad vatrenim oružjem na njega u ponedjeljak navečer zajedno sa još dva muškarca čiji identitet za sada nije poznat.

Policija je jučer objavila detalje pucnjave u Paromlinskoj ulici, gdje je Amir Pašić Faćo prijavio da je D. B. iz Sarajeva, zajedno s još dvije nepoznate osobe, pucao na njega ispalivši od tri do pet metaka.

“Dana 01.01.2024. godine u 21:20 sati od lica P. A., iz Sarajeva, obaviještena je PU Novo Sarajevo, da je lice D.B., iz Sarajeva, s još dva nepoznata lica u ulici Paromlinska, upotrijebilo vatreno oružje pištolj, tom prilikom u njegovom pravcu ispalilo od tri do pet metaka. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na licu mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, kao i oštećenja nastala na tri vozila, Mercedes, Renault Clio i Citroen, dok povrijeđenih lica nije bilo”, navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je uhapšen D.B. koji se dovodi u vezu sa događajima od 1. januara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79