Uhapšen bračni par: SIPA u dvije kuće pronašla migrante, drogu i oružje

U operaciji koju su izveli pripadnici Sektora kriminalističke policije uz saradnju s Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) – Regionalnim uredom Banja Luka izvršili su pretres pokretne i nepokretne imovine B. A., rođenog 1966. godine iz Bihaća.

U toku pretresa, asistenciju su pružili pripadnici policijske stanice Bihać i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK.

U ovoj akciji je pronađena značajna količina supstance koja asocira na opojnu drogu “Kannabis sativa L”, digitalna vaga za precizno mjerenje, nepoznate tablete, metci nepoznatog kalibra, putne isprave državljana Turske, Kine, Hrvatske, te 14 stranih državljana, među kojima 7 Afganistanaca i 7 Pakistanaca.

Istovremeno, pronađeno je oružje i eksploziv u objektu u naselju Brekovica, također u vlasništvu B. A. Otkrivena su automatska puška M-70, šest spremnika s 169 metaka kalibra 7,62 mm, puška M-59 i ručni raketni bacač (zolja) M-80 kalibra 60 mm.

Tužilaštvo USK je nakon detaljne analize situacije donijelo odluku o privođenju B. A. i njegove supruge B. M. rođene 1978. godine iz Bihaća. B. A. je, sukladno nalogu suda, zadržan u jednomjesečnom pritvoru zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Istraga je u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79