Uhapšen doktor: Porodilja ga optužila za smrt bebe

Doktor M.M., optužen za akušersko nasilje u Sremskoj Mitrovici, priveden je po nalogu Višeg javnog tužilaštva, izvještavaju beogradski mediji. Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu se na teret stavlja teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Incident je dosad neviđen i tragičan, s obzirom na to da je porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice optužila doktora M.M. za akušersko nasilje koje je dovelo do smrti njene novorođene bebe.

Prema izvorima “Novosti”, Marica tvrdi da je beba, nakon porođaja, mogla udahnuti, ali nije mogla izdahnuti, što je rezultiralo stvaranjem mehurića na plućima koji su ometali normalno disanje. Uprkos naporima medicinskog osoblja, tragični događaj rezultirao je smrću djeteta.

Trudnoća je bila redovno kontrolirana, tvrdi mlada majka, optužujući direktno doktora M.M. za smrt svoje djevojčice. U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica pokrenut je unutrašnji nadzor, a zdravstvena inspekcija je obaviještena.

Nakon provedenih postupaka, javnost će biti obaviještena o rezultatima istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79