Uhapšen državljanin BiH zbog prijetnji novinarima Bursaću i Šukoviću

Crnogorska policija je saopštila 4. juna da je uhapsila i podnijela krivičnu prijavu protiv državljanina Bosne i Hercegovine S.B. (34) koji ima prebivalište u Budvi, zbog prijetnji upućenih preko društvenih mreža kolumnisti iz BIH Draganu Bursaću i direktoru portala “Antena M” Darku Šukoviću.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave policije, službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, S.M. je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Šukovića, Bursaća i pravnog lica „Antena M” d.o.o iz Podgorice.

“Navedena krivična djela osumnjičeni je izvršio na način što je koristeći jednu društvenu mrežu kreirao lažni profil pod nazivom ‘Marko Aprcović’ i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portala “Antena M” – kao i lica radno angažovanih u navedenom portalu”, kaže se u policijskom saopštenju.

Pored urednika Antene M, prijetnje je dobio i kolumnista tog portala Dragan Bursać.

Dodaje se da je S.M. koristeći ovaj profil, uputio komentare prijeteće sadržine i novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću.

“Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga. Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila ‘Marko Aprcović’ sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M.”, navodi Uprava policije.

S.M. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Podsjetimo, S.M. je 26. maja pod lažnim imenom na fejsbuku prijetio da će “bačiti bombu” na Antenu M, Šukoviću prijetio da će ga kidnapovati, a Bursaću zaprijetio ubistvom.

Ove objave su osudile brojna novinarska udruženja iz zemalja regiona, kao i ambasade Evropske unije i Sjedinjenih Država, te pozvali policiju da pronađe počinioca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79