Uhapšen Igor Despotović zbog sumnje na terorističko udruživanje: Ministar Dačić otkriva detalje

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje, poslije današnjeg napada teroriste Miloša Žujovića na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela.

Prema riječima ministra, uhapšen je Igor Despotović iz Beograda, koji je imao svakodnevnu komunikaciju s “ubijenim teroristom Žujovićem”.

“U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad”, saopštio je Dačić.

On je objasnio da se postupak protiv Despotovića i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora, poslije čega je “nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta”.

“Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji”, izjavio je ministar Dačić.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79