Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca EU na Jahorini zbog trgovine narkoticima

Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca EU na Jahorini zbog trgovine narkoticima


Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Evropske unije, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Prema informacijama, Samardžija je priveden na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Ovaj bjegunac već duže vrijeme bježi od slovenačkog pravosuđa, a protiv njega je raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal. Potjernica za Samardžijom dostupna je na web stranici policije Slovenije, a također se nalazi na listi 50 najtraženijih bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu. On se potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud, gdje se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Prema informacijama iz istrage, Samardžija je bio označen kao dobavljač heroina, a slovenački mediji su izvještavali o operaciji tajnih agenata koji su kupovali heroin od njegovih kurira u augustu 2020. godine. Na kesicama sa heroinom pronađeni su i njegovi otisci prstiju.

Ovaj bjegunac već je hapšen prošle godine na Palama, kada mu je pronađeno 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona. Međutim, tada je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo. Samardžija se također pominjao kao kum vođe “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija