Uhapšen jedan od pljačkaša koji su ranili radnika pumpe “Hifa-petrol”

Uhapšen jedan od pljačkaša koji su ranili radnika pumpe “Hifa-petrol”


Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhvatili su jednog od razbojnika koji su 10. avgusta ranili uposlenika benzinske pumpe “Hifa- Petrol” u općini Novi Grad Sarajevo.

Riječ je Kenanu Brdariću (20) koji je uhapšen 1. seprembra nakon čega je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

– Nakon ispitivanja postupajući tužilac je podnio prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevu da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela- kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Ona je dodala da je drugi osumnjičeni za razbojništvo Sanel Preljević te je za njega predloženo određivanje pritvora i izdavanje naredbe za raspisivanje potjernice.

Picnjava se dogodila 10. avgusta oko dva sata u noći kada je radnik benzinske pumpe “Hifa-petrol“ u sarajevskoj opštini Novi Grad čiji su inicijali E .DŽ. teško je povrijeđen usljed upotrebe vatrenog oružja.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u potkoljenice desne noge.

Jedan od razbojnika uz prijetnju pištoljem, prisilio zaposlene na pumpi A.Ć. i E.DŽ. da uđu u prostorije benzinske pumpe, da bi u tom momentu E.DŽ. pružio otpor napadaću koje je upotrijebilo vatreno oružje. Razbojnici su pobjegli ne ukravši ništa prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija