Uhapšen muškarac iz BiH u Puli: Provalio u vozila i pružao otpor policiji

U Puli je uhapšen 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio seriju provale u vozila te da je pružao otpor policijskim službenicima prilikom hapšenja.

Muškarac se sumnjiči za tri kaznena djela teške krađe, od čega je jedno bilo u pokušaju, kao i za dva kaznena djela prisile prema službenoj osobi.

Prema policijskom izvještaju, prvo je provalio u automobil i ukrao vrećicu s odjećom, koju je naknadno odbacio. Zatim je pokušao provaliti u drugo vozilo, ali nije uspio otuđiti ništa.

Nastavio je s trećim vozilom, iz kojeg je uspio ukrasti zvučnike i torbu iz prtljažnika.

Kada su ga zatekli policijski službenici, muškarac je pružao otpor hapšenju. Najprije je fizički napao policajce, a zatim je koristio alat kojim je obavljao provale kako bi ih napao.

Policijski službenici bili su primorani upotrijebiti sredstva prisile kako bi ga priveli u policijsku stanicu.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Očekuje se daljnje sudsko postupanje u skladu s prijavljenim kaznenim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79