Uhapšen nakon krađe u firmi “IP Krivaja”

Pripadnici Policijske stanice Zavidovići brzo su reagovali nakon što su ih radnici zaštitarske agencije obavijestili o krađi u firmi “IP Krivaja” u Zavidovićima. Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), uhapšen je F. E. (44) iz Zavidovića zbog krađe u ovoj firmi koja se nalazi u stečaju.

Krađa se dogodila u četvrtak, 7. septembra, oko 7.10 sati ujutro u pogonu Energetika firme “IP Krivaja”. Prema izvješću MUP-a ZDK, F. E. je pokušao otuđiti određenu količinu elektro kablova i bakra iz ove firme.

Na sreću, uposlenici zaštitarske agencije su brzo reagovali i zatekli osumnjičenog na mjestu događaja, nakon čega su odmah obavijestili lokalnu policiju. Osumnjičeni je uhapšen i prebačen na daljnju kriminalističku obradu, a slučaj je također prijavljen dežurnom tužiocu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79