Oglasila se policija o drami u srednjoj školi

Oglasila se policija o drami u srednjoj školi


Učenik Srednje mješovite škole u Žepču uhapšen je nakon što je u školu donio pištolj te prijetio profesorici. Uprava škole je informisala policiju da je učenik prvog razreda vatrenim oružjem uputio prijetnje profesorici te potom pobjegao iz škole.

Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku dok je učenik boravio u školi i uputio prijetnje, okvir pištolja bio prazan. Saznavši da mu je sin uradio, odmah je pozvao policiju i cijelu situaciju stavio pod kontrolom.

Šta kaže MUP ZDK?

– U 13:15 sati, služba Policijske stanice Žepče je od menadžmenta Srednje mješovite škole u Žepču obaviještena da je učenik na času vatrenim oružjem uputio prijetnje profesorici nakon čega je pobjegao. Odmah nakon toga alarmirane su sve policijske patrole, a u međuvremenu se javio otac koji je saznao za događaj i koji nas je obavijestio da je dijete pronašao u porodičnoj kući i stavio ga pod kontrolu do dolaska policijskih službenika.

U toku su aktivnosti u službenim prostorijama Policijske stanice Žepče, gdje se nalaze maloljetnik i staratelj, a kako bi se zadokumentovao ovaj događaj – kazala je Alić.

Ne radi se o dječaku koji je sin poznatog privrednika i sutkinje u Žepču koji ne ide uopšte u navedenu školu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija