Uhapšen zaposlenik Ministarstva jer je skrivao migrante u svojoj kući

Uhapšen zaposlenik Ministarstva jer je skrivao migrante u svojoj kući


Službenik Ministarstva spoljnih poslova uhapšen je danas nakon što je otkriveno da je učestvovao u skrivanju devet migranata iz Bangladeša i Pakistana u porodičnoj kući u zagrebačkoj četvrti Medveščak. Uhapšeni službenik, zajedno s dvojicom Indijaca, pokušao je organizirati ilegalni boravak migranata, no akcija policije spriječila je njihov bijeg.

Četiri migranta iz Bangladeša i pet iz Pakistana su pokušali pobjeći policiji, ali su brzo uhvaćeni. Nakon toga, svi su zatražili azil u Hrvatskoj. Policija je poduzela mjere osiguranja na području oko kuće nakon dojave o ilegalnom boravku migranata te su konačno priveli sve, osim jednog državljanina Indije koji je u bjekstvu.

Prema informacijama, 64-godišnji službenik Ministarstva ispitan je u Opštinskom državnom tužilaštvu, gdje mu je određena mjera puštanja da se brani sa slobode. U istrazi se otkrilo da je hrvatski državljanin iznajmio svoju kuću drugoosumnjičenom Indijcu, koji ju je opremio dušecima i dostavljao hranu migrantima.

Marija Goati, portparolka zagrebačke Policijske uprave, izjavila je: “Govorimo o jednom dogovoru trojice muškaraca s ciljem koristoljublja. Oni su omogućili ulazak, kretanje i boravak stranih državljana na području Hrvatske.”

Očekuje se da će daljnja istraga razjasniti ulogu i odgovornost svih uključenih osoba u ovom slučaju ilegalnog skrivanja migranata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija