UIO oduzela tekstilnu robu vrijednu 241.000 KM

UIO oduzela tekstilnu robu vrijednu 241.000 KM


Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) iz Tuzle privremeno su oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda poznatih svjetskih marki, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 241.000 KM.

Akcija je provedena prilikom pregleda teretnih motornih vozila koja su ušla u carinsko područje Bosne i Hercegovine.

Iako su vozila sadržavala pošiljku bijele tehnike koja je bila uredno prijavljena za uvozno carinjenje, tokom detaljnog pregleda pronađena je skrivena i krijumčarena roba.

Oduzeto je 4.106 komada tekstilnih proizvoda, uključujući trenerke, majice i dukserice, namijenjenih za tržište BiH.

Protiv jednog od osumnjičenih bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje“ iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, dok će protiv drugog lica biti poduzete mjere i radnje prema prekršajnom zakonodavstvu.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva građane da prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi prijavi mogu se obaviti putem besplatne i anonimne linije 080 02 06 07 ili slanjem fotografija i lokacija putem Viber broja 065 355 155.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija