Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima u BiH

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima u BiH


U Bosni i Hercegovini zabilježena je pojačana frekvencija vozila na nekoliko graničnih prelaza, dok su u zemlji u toku sanacioni radovi koji utiču na stanje na putevima.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanska Kostajnica uočena je povećana frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

S druge strane, na graničnom prelazu Deleuša primijećen je pojačan promet na izlazu iz zemlje. Iako su zadržavanja na ostalim prelazima pojačana, trenutno nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika, dok se teretna vozila preusmjeravaju na granične prelaze Bratunac ili Rača. Autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Frekvencija saobraćaja je pojačana na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, posebno na izlazima iz većih gradskih zona i dionicama prema jugu zemlje.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija