Investicija u adrenalinski park i Krivaja Resort: Nova poglavlja za turizam u Vozućoj

Investicija u adrenalinski park i Krivaja Resort: Nova poglavlja za turizam u Vozućoj


Građevinsko-rudarska kompanija Erdi d.o.o. iz Zavidovića najavila je ambiciozan projekat izgradnje adrenalinskog parka i turističkog naselja u oblasti Vozuće, u slivu rijeke Krivaje. Investicija, koja će se odvijati u nekoliko faza tokom narednih pet godina, uključuje razvoj kompleksa pod nazivom “Kupalište i adrenalinski park (Stog – Hrge)” i “Krivaja resort (Hodžić Polje)”.

Erna Merdić – Smailhodžić, predstavnica kompanije Erdi d.o.o., istakla je za Biznis.info da je cilj ovog projekta proširenje poslovanja u turistički sektor, uz značajan doprinos očuvanju okoliša i razvoju lokalne zajednice.

“Ulazimo u novu oblast poslovanja kako bismo jasno definirali pravac našeg budućeg razvoja. Ova investicija će donijeti koristi ne samo našoj kompaniji, već i lokalnoj zajednici, Gradu Zavidovići i Zeničko-dobojskom kantonu”, rekla je Merdić – Smailhodžić.

Kupalište i adrenalinski park te Krivaja Resort biće smješteni u netaknutoj prirodi između potoka i vodopada, u mjestu Stog – Hadžići. Kompletan kompleks će se prostirati na oko 40.000 kvadratnih metara, a cilj je privući desetine hiljada turista tokom cijele godine.

Projekt će se realizirati u nekoliko faza. Prva faza obuhvata izgradnju snack bara, uređenje kupališta, zip line i cliff climbing. Druga faza predviđa izgradnju brvnara u Stogu i Hodžićima, gdje će turisti moći boraviti.

“Naša procjena je da će cijeli projekat biti završen za oko pet godina. Već smo započeli s pripremama i nabavili mašinu za obradu oblovine koja će se koristiti za izgradnju bungalova”, naglasila je Merdić – Smailhodžić.

Investicija će se provoditi u skladu sa najvišim ekološkim standardima, koristeći prirodne materijale. Osim turističkih kapaciteta, projekat će otvoriti nova radna mjesta i pružiti mogućnost lokalnim mještanima da proizvode zdravu hranu i rade u parku prirode.

“Ovo je održiva investicija koja će značajno unaprijediti turističku ponudu i doprineti razvoju lokalne zajednice”, dodala je Merdić – Smailhodžić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija