Ujedinjenje DF-a i SDP-a je realna opcija? Ako bi dobili zvanični poziv, sigurno bi ga temeljito razmotrili

Član Predsjedništva DF-a, Dženan Đonlagić, komentarisao je jučerašnje navode Vojina Mijatovića o mogućem ujedinjenju SDP-a i DFa.

Đonlagić poručuju da se takve stvari ne dogovaraju preko društvenih mreža, nego direktno.

– Okrupnjavanje političke scene u BiH bilo bi generalno dobro, posebno na strani stranaka socijaldemokratske i građanske orijentacije, rekao je Đonlagić.

Smatra da bi direktni poziv bio uzet u razmatranje.

– Ako bi takav poziv došao i zvanično od organa SDP-a, vjerujem da bi i bio temeljito razmotren na organima DF-a, rekao je on, prenosi Oslobođenje.

Podsjećamo, Mijatović je sinoć na svom Facebook profilu pozvao lidere SDP-a i DF-a, Nermina Nikšića i Željka Komšića da riješe međusobne nesuglasice i urade nešto za dobrobit svih bh. građana.

– Alternativa desno orijentisanim strankama nikako ne može biti nova desnica. Moramo se vratiti na suštinu da državi kakva je BiH boljitak može donijeti isključivo ljevica, multietnički i građanski orijentisana, ali u oba entiteta. Znam da se ovo ne sviđa mnogima jer to remeti njihove lične planove, ali ovo je jedino rješenje za normalnu BiH. Veliki SDP BiH kao najveća multietnička partija u oba entiteta, kakva je bila prije više od deceniju, napisao je Mijatović na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79