Uk mladim Sarajlijama obećao izgradnju zgrade i borbu protiv skupih cijena stanova; Mladi: Nakon laži ti ne vjerujemo ništa

Uk mladim Sarajlijama obećao izgradnju zgrade i borbu protiv skupih cijena stanova; Mladi: Nakon laži ti ne vjerujemo ništa


Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ponovo je obećao mladima borbu protiv skupih cijena stanova u Sarajevu, a najavio je i izgradnju stambene zgrade u kojoj će nekoliko mladih moći kupiti stanove.

Uk je rekao kako trenutna Vlada KS radi na postavljanju novih standarda, mijenjanju zakona i stvaranju boljih uslova za ostvarenje prava na stan.

“Preveliki broj neiskorištenih i zaključanih nekretnina na tržištu, proizvodi veliki broj negativnih društvenih i tržišnih posljedica. Već smo angažovali radnu grupu i u narednih nekoliko sedmica očekujemo njihov prijedlog zakonskog rješenja. Ovom aktivnošću bili bi među prvima u regionu koji se smislenim mjerama bore protiv visokih cijena kvadrata stana i njihovog zakupa”, najavio je Uk.

U komentarima na objavu javili su mu se mlade Sarajlije.

Poručili su da ništa ne vjeruju premijeru, te podsjećaju na obećanje vezano za subvencioniranje, a koje nije ispunjeno.

Podsjetimo, Nihad Uk obećao veći iznos subvencije za rješavanje stambenog pitanja od prošlogodišnjih, 12.000 KM umjesto dosadašnjih 10.000 KM i svoje obećanje nije ispunio.

“Bili bi prvi u regionu koji su smisleno uspjeli pokrasti veliki broj mladih ne isplativši im puni iznos subvencije jer ako su kao hiperprivilegovana kasta imali 200 hiljada za stan, šta im znači još ovih 6 hiljada?” Zato se gospodine (M)uk organizujte sa tom svojom angažovanom radnom grupom i prespavajte izbore, jer zasigurno nećete više nikada biti izbor mladih u ovom gradu”, napisala je mlada Sarajka Benina H.

“Borac naš! Borba protiv visokih cijena kvadrata stana ili borba protiv mladih, kao sto ste to uradili 2023 godine. Ko vam može vjerovati nakon svih onih laži? Zašto ne ispunite obećanja koja ste već dali? Hoćete li opet izbrisati moj komentar jer se bojite istine? Hoće li vaša stranka biti ostećena na izborima zbog vas? Toliko pitanja, a ja znam odgovor samo na zadnje”, mišljenja je Aldin M.

“Ne znam ko vama jos uvijek vjeruje nakon svih vaših laži i prevara, šta je sa ostatkom subvencije od prošle godine ni to niste u stanju da ispoštujete”, poručio je Samir N.

“Da ste htjeli olakšati mladima u vremenu najvećih cijena kvadrata stana isplatili bi obećano a ne da ignorišete njihove zahtijeve…. Vi i vaši ste dobili puni iznos subvencije za ostale koga boli briga… Nemoj života ti ti nikom pomagati”, poručila je Uku Emina M.

“Čista demagogija. Prije svega ispoštujte obćanje mladima za subvencije. Sramota”, poručio je Anes M.

“Da li postoji iko ko može Vama da vjeruje?? Na sastanku s nama mladima nakon protesta ste pričali kako nas razumijete i podržavate, a nakon toga ste u medijima izjavljivali kako smo mi šačica izmanipulisanih. Jedini koji su nas izmanipulisali ste Vi i vladajuća struktura, jer niste ispunili obećano. Na sastanku u Vašem kabinetu ste izgledali nespremni i mi smo bolje vladali informacijama i argumentima nego Vi, a trebalo bi da je obrnuto, jer ste vi premijek KS, po mom skromnom mišljenju najgori u istoriji, jer imate proteste mladih, zaposlenih u školstvu, evo trenutno imate štrajk zdravstvenih radnika, a očekujte ponovo štrajkove mladih koje ste obmanuli. Hvala bogu pa je izborna godina i da znamo za koga nikada nećemo glasati”, stoji u komentaru Armina H.

Odmah nakon ovih komentara premijer Uk je obećao pokretanje inicijative za izgradnju zgrade u kojoj će mladi moći kupovati stanove.

“Kanton Sarajevo će uskoro pokrenuti inicijativu za izgradnju zgrada u kojima će mladi moći kupovati stanove po subvencioniranim uslovima ili ih dugoročno iznajmljivati po povoljnijim i prihvatljivijim cijenama. Ovo je korak ka pružanju boljih životnih prilika i sigurnosti za mlade generacije! Fokus Vlade na čijem sam čelu su mladi koji žele da žive i rade u našem koantonu, i da kroz razne vrste subvencija za stanovanje dođu do krova nad glavom. Segment naše stambene politike će biti poticajna stanogradnja. Kanton će graditi zgrade, čiji će stanovi biti na raspolaganju mladima, po subvenciranim uslovima – za iznajmljivanje ili kupovinu”, obećao je Uk.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija