Ukoliko se nastavi pritisak na rad Tužilaštva BiH, grupa “Pravda za Dženana Memića” najavila proteste

Politika Vlade Sjedinjenih Američkih Država je da ne komentariše istrage koje su u toku – kratko su za „Avaz“ kazali iz Ambasade SAD u BiH komentirajući pismo koje je Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića, uputio Eriku Nelsonu (Eric), ambasadoru SAD u BiH.
Pet godina

Iz grupe “Pravda za Dženana” objavili zajedničku fotografiju Enre Suljić i Alije Budnje

Podsjećamo da je Memić u pismu naveo da se on i njegova porodica pet godina grčevito, ali časno i pošteno bore za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubistva njegovog sina Dženana Memića.

– Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnijetoj protiv 45 lica (tužilaca, policajaca, doktora itd.) i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana.

Od početka istrage Tužilaštva BiH, zbog organiziranog kriminala u vezi sa ometanjem istrage u slučaju Dženan Memić, a posebno nakon hapšenja pripadnika policije MUP KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja se poziva na lažnu amneziju, na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić se vrši ogroman pritisak. Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima – stoji u pismu.
Istraga u toku

Muriz Memić poslao poruku Američkoj ambasadi: “Molim vas da poduzmete sve!”

Memić je zamolio Nelsona da poduzme sve što je u njegovoj nadležnosti „kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca!“
Grupa “Pravda za Dženana Memića” najavila je moguće proteste ukoliko se nastavi pritisak na rad Tužilaštva BiH.

– Na Tužilaštvo BiH, glavnu tužiteljicu, gospođu Gordanu Tadić, postupajućeg tužioca, gospodina Ćazima Hasanspahića vrši se ogroman pritisak. Ukoliko se takve radnje nastave, biti ćemo primorani da bez obzira na sve, organizujemo proteste. Pokušavate zaustaviti nezaustavljivo. Istina je pronašla svoj put i nećete je zaustaviti. To vam nećemo dozvoliti. Pravda za Dženana Memića – navedeno je na Facebook grupi.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79