Ukradeno vozilo pronađeno isti dan: Vlasnica Volkswagena stala na minut do trafike

Ukradeno vozilo pronađeno isti dan: Vlasnica Volkswagena stala na minut do trafike


Policija je uspješno pronašla automobil marke Volkswagen, koji je ukraden u gradu Ogulinu. Vlasnica, 32-godišnjakinja, prijavila je krađu nakon što je nepoznati počinitelj ukrao vozilo koje je ostavila bez nadzora u pogonu s ključem u bravi.

U popodnevnim satima istoga dana, policijski službenici PU Zagrebačke zaustavili su predmetno vozilo na naplatnim stanicama Lučko.

Upravljao je 46-godišnji bugarski državljanin, a nakon provjera utvrđeno je da je vozio prije stjecanja prava na upravljanje te da je počinio više prekršaja iz Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora.

Bugarski državljanin uhapšen je i doveden na nadležni općinski sud. Sud ga je kaznio novčanom kaznom od 520 eura te mu izrekao zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Novčana kazna zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 12 dana. Nakon obavljenog uviđaja, vozilo je vraćeno vlasnici.

Bugarski državljanin će po izlasku iz zatvora biti podvrgnut kriminalističkom istraživanju zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe u pokušaju. Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija