Ukrajinska vojska: Ubili smo više od 3500 ruskih vojnika

Ukrajinska vojska: Ubili smo više od 3500 ruskih vojnika


Do sada je Rusija izgubila i 14 zrakoplova, 8 helikoptera i 102 tenka u invaziji, tvrde Ukrajinci. Traju napadi na ukrajinske gradove, uključujući i glavni grad Kijev

I dalje pristižu vijesti o ruskim napadima diljem Ukrajine. Ruske snage pokrenule su koordinirane raketne i topničke napade na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev. Tamo je izbila i pucnjava u blizini vladinih zgrada u središtu grada, rekli su vojni dužnosnici i očevici, prenose agencije.

Pogledajte video: Traje bitka za Kijev

Ukrajinske vlasti pozvale su građane da pomognu u obrani Kijeva od napredovanja ruskih snaga koje su izvršile invaziju u četvrtak u najgoroj europskoj sigurnosnoj krizi u posljednjih nekoliko desetljeća, prenosi Reuters.

U Kijevu su eksplodirale topničke granate, rekao je Reutersov svjedok. Ukrajinski dužnosnici kažu kako su ruske snage ispalile krstareće rakete iz Crnog mora na gradove Sumi, Poltavu i Mariupol te da su se vodile teške borbe u blizini grada Mariupola na jugu zemlje.
Members of emergency services work near an apartment building damaged by recent shelling in Kyiv

Također, Reuters javlja da su područje jugozapadno od Kijeva jutros pogodile dvije rakete. Za sada nije jasno koje su mete bile. Prema gradskoj vladi Kijeva, jedan od projektila je pogodio stambenu zgradu.

Ukrajinska vojska tvrdi kako je u blizini glavnog grada Kijeva srušila ruski vojni transportni zrakoplov Iljušin-76 koji je prevozio ruske padobrance.

Zapovjednik ukrajinskog glavnog stožera Valerij Zalužni na Twitteru je objavio da je veliki višenamjenski Iljušin srušen pokraj grada Vasilkiva.

Više od 3500 ruskih vojnika koji su sudjelovali u invaziji je ubijeno, a gotovo 200 zarobljeno, izvijestila je ukrajinska vojska. Dodali su i kako je Rusija do sada izgubila i 14 zrakoplova, 8 helikoptera i 102 tenka. Rusija za sada nije priznala nikakve žrtve.

Zapovjedništvo zračnih snaga ranije je izvijestilo o teškim borbama u blizini zračne baze u Vasilkivu jugozapadno od glavnog grada, za koju je kazalo da je bila napadnuta od strane ruskih padobranaca piše 24Sata


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija