Umjesto u zatvoru završili na slobodi: Pušteni policajci koji su osumnjičeni za spolni odnos s djevojčicom

Slučaj hapšenja četvorice policajaca iz Bihaća zbog sumnje da su imali spolne odnose sa 15-godišnjom djevojčicom, koje je izazvalo veliku buru u bh. dobio je ne očekivan obrat.

Naime, kako nam je zvanično potvrđenu u Općinskom sudu u Bihaću osumnjičeni pripadniciMUP-a USK pušteni su na slobodu, jer je sudija za prethodni postupak odbio zahtjev postupajućeg tužioca da im se odredi jednomjesečni pritvor, jer kako su obrazložili nije dokazano da su počinili ovo krivično djelo, saznaje „Avaz“.

Kako nam je pojašnjeno tužilac na ročištu za određivanje pritvora nije ponudio dokaze da su četvorica policajaca počinila krivilno djelo spolni odnošaj s nemoćnom osobom. Na naše pitanje da li će doći do prekvalifikacije krivičnog djela od strane tužioca, odgovoreno nam je da to Sudu nije poznato niti je to njihov posao.

Podsjećamo da su pripadnici Federalne uprave policije postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona uhapsili četiri policajca .

Krivično djelo navodno se dogodilo u jednoj vikendici nadomak Bihaća, a djevojčica je navodno do u detalje sve opisala. Prema nezvaničnim saznanjima policajcima su u telefonima pronašli poruke koje su razmjenjivali s djevojčicom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79