UNESCO odobrio oko 50.000 dolara za Stolac i Ljubinje

UNESCO je na molbu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine odobrio pomoć za sanaciju štete nastale u potresu koji je u aprilu pogodio Bosnu i Hercegovinu, a posebno opštine Stolac i Ljubinje, javlja Anadolu Agency.

“Odobreno je 49.916 US dolara iz sredstava Fonda za žurne intervencije UNESCO Participacijskog programa 2022-2023″, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Dodaje se da će novac biti utrošen za sanaciju štete na školama u Stocu i Ljubinju u skladu sa iskazanim potrebama koje su te opštine na zahtjev dostavile Ministarstvu civilnih poslova.

“Ministarstvo se obratilo UNESCO-u za žurnu pomoć za sanaciju posljedica potresa koje imaju katastrofalne posljedice za državu članicu u područjima obrazovanja, znanosti, kulture i koje ne može sama savladati”, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je ovim još jednom potvrđena odlična saradnja Ministarstva civilnih poslova s UNESCO-m u područjima u kojima djeluje ta organizacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79