Uoči dolaska Samanthe Power u BiH: MC Srebrenica podsjetio na njenu čuvenu fotografiju ispred sarajevske džamije

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power naredne će sedmice posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Zvanično je najavljen i njen sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, a očekuje se da će se administratorica Power zanimati za rezultate uspješnih projekata koje je podržao USAID u Bosni i Hercegovini, uključujući aktivnosti s dijasporom, turizmom, podrškom bankarskom sektoru i fiskalnim reformama.

No, danas je Memorijalni centar Srebrenica podsjetio na njenu čuvenu fotografiju iz vremena kada je kao reporterka izvještavala iz Bosne i Hercegovine. Memorijalni centar Srebrenica joj se zahvalio na podršci, upućujući očekivanja da će ova američka dužnosnica posjetiti i Srebrenicu.

Izolacija uz sankcije: Američka službenica Samantha Power se neće susresti s Dodikom

“Nikada nećemo zaboraviti vaš rad i vašu podršku u posljednje tri decenije”, poručuju iz Srebrenice. Ovaj tvit su podijelili brojni članovi lokalne zajednice, ali i aktivisti i novinari iz zemlje i svijeta.

Inače, centralna tema posjete Power bit će borba protiv korupcije, nastavak demokratskih procesa, ali i aktuelna situacija u našoj zemlji koja je izazvana potezima političara iz bh. entiteta RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79