Upozorenje o neregularnosti naplate parkinga u Mostaru subotom

Jedan čitalac nam se obratio s upozorenjem o neregularnostima u naplati parkinga u Mostaru subotom.On je poslao i slike kao dokaz ove nepravilnosti.

Prema njegovim riječima, na parking aparatu stoji obavijest da se parking u ljetno vrijeme subotom ne naplaćuje nakon 15:00 sati.

Iako je parkirao iza navedenog vremena, dobio je kaznu u vidu dnevne parking karte u iznosu od 20,00 KM.

Čitalac navodi da je Grad Mostar novom odlukom izmijenio period naplate subotom, ali nije postavio obavijesti na parking aparate, što je na snazi od aprila 2023. godine.

Čitalac ističe da nije problem platiti parking, već dovoditi korisnike usluga parkiranja u zabludu, što je suprotno Zakonu o zaštiti potrošača. On apelira da se turisti upozore na ovu nepravilnost kako ne bi završili plaćajući bosansku kafu 24 KM umjesto očekivane cijene.

“Nisam slikao parking, ali to je javno parkiralište u ulici Maršala Tita, mjesto nije rezervisano. Već sam uputio reklamaciju parkingu, ali i Gradu Mostaru. Dnevna parking karta se mora platiti, jer će 6.7.24. MUP izdati prekršajni nalog na 100 KM. Čak su se i Mostarci čudili i dolazili do aparata i slikali što i ja,” kaže naš čitalac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79