Uprava RiTE Ugljevik poziva radnike da odustanu od štrajka

Uprava Rudnika i termoelektrane (RiTE) Ugljevik pozvala je predstavnike sindikata da odustanu od jednočasovnog štrajka koji su zakazali za 30. jun u krugu preduzeća, prenosi CAPITAL.

U dopisu koji su uputili sindikatu se navodi kako se sva radnička prava i obaveze poštuju, te da štrajk može samo pogoršati stanje u preduzeću koje je opterećeno problemima usljed pandemije virusa korona.

“Uprava smatra da radnici treba da daju maksimalan doprinos u ostvarivanju što boljih poslovnih rezultata, jer je samo to put koji može rezultirati stabilnost u daljem razvoju preduzeća”, stoji u dopisu koji potpisuje dirketor RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović.

Kada je u pitanju regres, iz Uprave obećavaju kako će on biti isplaćen shodno finansijskoj situaciji a najvjerovatnije u septembru. Podsjećamo, rok koji su sindikalci dali upravi za isplatu regresa je 30 juni.

Iz Uprave su dodali i da je pokrenuta procedura u vezi novog tarifnog postupka, a koji je takođe jedan od osnovnih zahtjeva predstavnika radniika.

Podsjećamo, Sindikalna organizacija Rudnika i Termoelektrane Ugljevik zakazala je za 30. jun od 15 do 16 časova štrajk upozorenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79