UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA OSUMNJIČENIM ZA KRIJUMČARENJE 200 KILOGRAMA DROGE

Nakon provedene akcije u koordinaciji Tužilaštva BiH i Granične policije BiH, u kojoj su u graničnom području Bileće uhapšena četvorica osumnjičenih te u putničkom motornom vozilu pronađeno i zaplijenjeno oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skank, osumnjičeni su predati Tužilaštvu BiH, gdje ih je ispitao postupajući tužilac.

Postupajući tužilac u zakonskom roku uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih, jer se radi o državljanima Crne Gore, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosuđu.

Zapljena gotovo 200 kilograma opojne droge marihuana-skank jedna je od najvećih zapliena opojne droge u BiH u ovoj godini, a cijena navedene količine droge na ilegalnom narkotržištu dostiže iznos viši od jedan milion KM.

Tužilaštvo BiH i Granična policija BiH u ovom predmetu ostvarili su dobru i kontinuiranu saradnju, u procesu otkrivanja počinilaca krivičnog djela i prikupljanja dokaza u ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79