Uslovna kazna Daliborki Milović: Plastičnim flašama gađala Editu Velić na sjednici

Sudija Općinskog sud u Goraždu donio je prvostepenu presudu kojom je Daliborku Miliović, zastupnicu u Kantonalnoj skupštini BPK i delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine proglasio krivom zbog krivičnog djela lake tjelesne ozljede iz člana 173. stav 1 Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je danas iz Tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona.

Optuženoj se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.000 (hiljadu ) KM i istovremeno se određuje da se ona neće izvršiti ako u roku od godinu, ne počini novo krivično djelo, javlja Avaz.

Podsjećamo da je tokom održavanja pete redovne sjednice Kantonalne skupštine Bosansko podrinjskog kantona 31. jula 2019. došlo do verbalnog sukoba između kantonalne zastupnice, optužene Dliborke Milović i Predsjedavajuće Skupštine, oštećene Edite Velić .

– Tom prilikom optužena je fizički napala oštećenu, na način da prišla stolu za kojim je ista sjedila, sa stola uzela PVC flašu u kojoj se nalazila voda i bacila je u pravcu oštećene, pogodivši je u predjelu desne nadlaktice, a potom uzela drugu PVC flašu sa stola i ponovo je bacila u pravcu oštećene, pogodivši je ovaj put u predjelu lica, a prilikom čega je oštćena zadobila povrede. Vještačenjem povreda koje je zadobila oštećena, a po Naredbi Tužilaštva ustanovljrno je da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Tužilaštvo BPK je podiglo optužnicu protiv Daliborke Milović te istu zastupalo pred Općinskim sudom u Goraždu, navedeno je u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79