Uspješna akcija policije: Pao diler u Gračanici

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, izveli su uspješnu akciju 8. maja 2024. godine u Gračanici.

Tokom akcije oduzeta je sloboda osumnjičenom licu G.N. (1993) iz Gračanice.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti povezani sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Ovo krivično djelo je definirano članom 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Policija je kod osumnjičenog pronašla crnu platnenu torbicu. U torbici su se nalazila dva PVC pakovanja: jedno sa sadržajem od oko 70 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, a drugo sa oko 50 grama osušene biljne materije, koja također asocira na drogu.

Pored pakovanja, pronađena je i digitalna vaga koja je mogla služiti za mjerenje droga.

O rezultatima akcije i zaplijenjenim dokazima obaviještena je dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Tužiteljica je izdala upute za nastavak istražnih radnji i dokumentovanje ovog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79